El Territori
El Priorat és una sorpresa pels ulls i pel paladar.
Arribant per la carretera que porta de Tarragona a Falset es poden observar vinyes escalant en terrenys tan escarpats que resulta difícil creure que es puguin cultivar amb tècniques modernes. Aquest enclavament, dominat per la fascinant muntanya blanca del Montsant va estar durant un llarg temps sota el domini de l'abat del monestir de Scala Dei, imponent església votiva al peu de la muntanya.

Es tracta d'una mena de Clos Vougeot 'rústic' amagat als peus del món i dissortadament més pobre de glòria, encara que extraordinàriament espectacular.
Aquí els monjos cultivaven Garnatxa i Carinyena, en un terreny increïblement abrupte dominat per la dura i fosca llicorella, sense recórrer a la tècnica de les terrasses per no provocar inoportunes esllavissades en el delicat equilibri estàtic del terreny.
Des d’aleshores ha transcorregut molt de temps, i la zona ha conegut moments d'abandó i d'una relativa despoblació malgrat que l’ UNESCO la va qualificar a començaments dels anys setanta com a lloc ideal pel cultiu de la vinya en virtut del terreny, del clima i de la creació cultural.
Aquesta santificació oficial del 'terroir' no s'ha manifestat sobre el terreny fins a finals dels anys vuitanta, quan un grup de coratjosos pioners va decidir invertir els seus recursos en el ressorgiment de vinyes velles i en una interpretació moderna del seu potencial.
'Avui els vins del Priorat estan obtenint puntuacions destacades a les publicacions internacionals, i s'ha produït una eclosió de petits productors que ofereixen produccions reduïdes de vins d'increïble força, dotats però d'una mineralitat peculiar i inimitable, que els fa únics al panorama europeu.
1 1 1 1 1
1 1 1
Parmi Priorat s.l. c/Font de Dalt, 13 | 43739 Porrera - Spain | Ph: +34.626.541.368 | Fax: +34.977.828.209 | info@parmipriorat.com